03 okt 5 FURCSA KÁVÉ-TIPP, HA UNOD A FEKETÉD
KÁVÉ FELTURBÓZVA?
Szeretjük a presszót, a habos lattet, a mézes melange-ot, isszuk a jegest, a cold brew-t és a french presst, de valljuk be, néha kicsit unjuk. Olykor-olykor jól esik a lelkünknek, és az ízlelőbimbóinknak, hogy egy kicsit eltérjünk a megszokottól, hogy egy kicsit tesztelgessünk, ízleljünk, kalandozzunk kedvencünk, a kávé színes, és olykor meglepő világában. Összegyűjtöttünk néhány furcsaságot, amit akár a kávézókban, akár a saját konyhánkban is tesztelhetünk!
-
TOJÁSOS KÁVÉ
Ha már úgyis készül a reggeli rántotta, egy tojássárgáját nyugodtan félretehetünk a kávénkba. Elég rosszul hangzik, nem igaz? Pedig annyira nem szörnyű. Sőt! Vietnámból származik a tojásos kávé ötlete, ahol a tojássárgáját sűrített tejjel gőzölik össze, amíg sűrű és krémes nem lesz. Ezután öntik fel a vietnámi feketével, és hagyják, hogy a sűrű krém összeolvadjon a mennyei presszókávéval. Érdemes kipróbálni, olyan az íze, akár egy kávés vaníliasodónak.
-
KÁVÉ TENGERI SÓVAL
Tajvanban már közel tíz éve fogyasztják a kávét tengeri sóval, ráadásul akkora népszerűségnek örvend az ázsiaiak körében, hogy 2008-as debütálása óta ebből a kávétípusból adtak el a legtöbbet. Az újszerű kávé-divat ötlete a gyümölcsök sózásának szokásából fakadt, hogy kiemeljék azok édes ízét. A tajvaniak a gyümölcs-élmény fokozására ugyanis a sárgadinnyét, ananászt megszórják sóval, így ha ez bejött, gondolták, miért is ne tennék ugyanezt a feketével.
-
TONIKOS KÁVÉ
Bár a tonik és a kávé párosítása furcsának tűnhet, mégis van benne valami, amitől nagyon friss, hűsítő érzést ad ez az igazán nyári, jeges hűsítő. Felmerül a kérdés, hogy mi abban a jó, ha két keserű italt vegyítünk, de a tonikban van némi (?) cukor, sőt, ha fogunk egy színben hozzáillő kandiscukor pálcát, és azzal kevergetjük, igazán selymes végeredményt kapunk.
-
KÁVÉ VAJJAL ÉS OLAJJAL
Tuti hasmenés. Ez az első gondolat, ami eszünkbe jut a vajas-olajos kávéról, ami nem rossz ötlet, ha épp egy tisztítókúra kellős közepén vagyunk. A cég, aki kitalálta ezt az egyébként roppant népszerű kávé-trendet, a hatékonyságot szem előtt tartva alkotta meg kávés „menüjét”, hiszen így a csipájukat törölgető álomszuszék vendégek a kávé elfogyasztásával egyidejűleg a reggelit is abszolválják. Azért az elég menő, hogy egy vajas-olajos kávé elfogyasztásával több legyet is üthetünk egy csapásra, hiszen megvan a szükséges koffein, ami nem csak felpörget, de fogyaszt is, erre rátesz egy lapáttal a vajas-olajos kombó, ami felgyorsítva az anyagcserét sima utat jelent az output-nak, mindezt pár perc leforgása alatt? Nem próbáltuk. Nem mertük.
-
KÁVÉ LIME-MAL VAGY CITROMMAL
Ha szereted a fanyar ízeket, próbáld ki a kávét lime-mal, vagy citrommal! Nem nagy ügy, a kellékek könnyen beszerezhetőek, és az elkészítése is rémesen egyszerű. Főzz le egy eszpresszót, és facsard bele a gyümölcsöt. Nem kell bele sok, mert a savassága elviheti a kávé-élményt, úgyhogy csak módjával!
Szerző: Eat, Move & Smile
Forrás / Fotó: , facebook.com/eatmovesmilee
Hello Kedves Olvasó! Ha tetszett a cikk, annak szívből örülök! Ha szívesen felhasználnád, kérlek, tedd azt jogszerűen. Mit is jelent mindez? A cikk teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll, miszerint annak bármiféle felhasználásához a szerző, vagyis az én írásbeli engedélyem szükséges. Tegyük szebbé a világot! Köszönöm, hogy jó fej vagy!