Amikor egy férfi igazán szeret…

Amikor egy férfi igazán szeret…

Szeretem az illatát, melynek nyomán harmónia és melegség áraszt el. Érdekes, amikor a kedv esem reggel megölel, szintén ezt érzem! Akkor ez már szerelem, nem?… 🙂

Amikor egy férfi igazán szeret…

Amikor szerelembe esünk az egyszerre édes és gyötrő érzés! Édes, mert minden pillanat, amit Vele töltünk, maga a mennyország. Érzetben visszarepülünk a gondtalan csecsemőkorba, amikor édesanyánk szerető, óvó biztonsága az egész világot jelentette számunkra. Ezt a pszichológia ún. óceanisztikus élménynek nevezi. Ez egy elsöprő, túláradó érzelem, mely az egységre emlékezetet és most is azt jelenti számunkra.

Ám bármennyire is szeretnénk, nem lehetünk a nap minden pillanatában szerelmünkkel szimbiózisban, s az elválás, a külön töltött idő, a másik hiánya égető és fájó lehet számunkra. Ez a szerelem keserédes része, a szükséges rossz, hogy aztán az együtt töltött pillanatokat még jobban és jobban értékeljük majd.
Ilyenkor a legeslegjobb az, ha pontosan tisztában vagy párod érzéseivel, mert ebben az esetben legfeljebb csak hiánya gyötör majd, a birtoklásból és bizonytalanságból fakadó féltékenység kevésbé zavarhat. De honnan is tudhatod, hogy mit érez a másik irántad?

Nos, jó esetben ezer dologból, ha képes kimutatni az érzéseit, akkor nyert ügyed van. Ha eléggé extrovertált érzelmei kifejezésében, elmondja, megírja üzenetben, chat-ben, világgá kürtöli a facebookon, s Te elégedett vagy és ami a legfőbb, biztonságban érzed magad. De mi van olyankor, amikor a másik nem ennyire kitárulkozó alkat? Ne aggódj, ilyenkor is vannak támpontok, melyek megnyugváshoz juttatnak. Ha nemenként nézzük egyébként a dolgot, a férfiaknak ebből a szempontból (is) könnyebb dolguk van, mert a nők alapvetően nyíltabban képviselik az érzelmeiket, könnyedebben felvállalva és kommunikálva azt partnerük számára. A férfiak ennél azonban kicsit bonyolultabbak – legalábbis a nők java része ezt gondolja. A gyengébbik nemnek gyakran nehéz megfejteni a másikat, de itt és most összegyűjtöttem néhány olyan fontos mozzanatot, melyek – legyenek a körülmények bármilyenek is – mindenkor biztosítanak a férfi szerelméről:

Milyen tehát a férfi, ha szeret?…

– Rólad mesél a tekintete – egy férfi, ha szeret – mondjon a barátnőd bármit is – nem lát mást Rajtad kívül. Téged akar és kíván minden pillanatban. Egy szerelmes férfi pillantásától még egy jéghegy is megolvadna!

– Lehet, hogy meglepődsz, de a férfiak is szeretnek bújni, bújni és bújni. Bár a nők testfelületén sokkalta több idegvégződés van, a férfiaknak, ha szerelmesek éppen annyira fontos a testi közelség – és nem csak szexuálisan! – mint a nőknek fordítva.

– Figyel Rád, keresi a módját, hogy örömet szerezzen

Itt bármi szóba jöhet, az egyedi elgondolásoktól a kicsit hétköznapibb, talán egyszerűbb önkifejezésig – ám soha ne a felhajtást keresd ezekben a gesztusokban, hanem azt az értéket, amit képviselnek – tehát azt, hogy Neked és Rólad szólnak a kedvességek.

– A barátok is képbe kerülnek

Ez egy fontos pillanat, hiszen az már tényleg valamit jelent, ha külön fontos számára, hogy a barátja is megismerjen. Ez a gesztus nagyon bensőséges!

– A barátokat klasszikus esetben a család követi és ez így van jól. Amikor az édesanyjával összeér a tekinteted, jó időre megnyugodhatsz, a dolgok igazán jól alakulnak köztetek!

– Támogat és számíthatsz rá mindenben

Egy férfi, ha szeret, nem okoz gondot számára, hogy nagylelkű legyen Veled. Szívesen áldoz érted az idejéből, mert számára is örömet okoz, ha együtt lehettek.

Hmmm, egy szerelmes férfi legalább olyan izgalmas és inspiráló, mint egy tökéletesen megkomponált ízvilágú reggeli kávé zamata!

Bús Tímea – párkapcsolati coach
www.49nap.hu

www.duals-tarskereses.hu

Képek forrása: www.bigstockphoto.com