Back to school: Te melyik anyatípushoz tartozol? 2. rész

Back to school: Te melyik anyatípushoz tartozol? 2. rész

Minden szülő máshogy viszonyul az iskolakezdéshez.

Különböző típusokat tudunk megkülönböztetni: ismersz olyat, aki annyira túlbuzgó, hogy már július elején megvette a következő évi füzeteket a gyerekének? Nem? Mert akkor te vagy az. Cikksorozatunkból megtudhatod, hogy te a laza, túlbuzgó, burzsuj, szingli vagy ősanya kategóriába tartozol-e!

A túlbuzgó anya

  • Te vagy az első, aki megjelenik a szülői értekezleten.

És te távozol utolsóként is. Sőt még a süteményt is te hozod, amit már előző este megsütöttél. (Nyugodtan vállald fel, hogy az összes többi szülő nevét is pontosan tudod!)

  • Önkéntes kísérőt keresnek a tavaszi osztálykirándulásra: te már fel is írtad magad a lista elejére.

Te jelentkezel elsőnek a szülői munkaközösség élmunkásai közül, hogy elkísérd a lányod osztályát a kirándulásra. Ennek csak egy valaki nem örül: a saját gyerkőcöd!

 

  • Épp, hogy csak elkezdődött a nyári szünet, máris türelmetlenül várod az iskolakezdés izgalmait.

A füzeteket és könyveket közösen a gyerekekkel együtt már bebugyoláltátok színes, zajos papírokba már augusztus elején. Veszel egy új tornadresszt a lányodnak és a legújabb körzőt a piacon is megszerzed a fiadnak.

  • Te sokkal jobban várod a sulit, mint a gyerekeid.

    Akármivel próbálsz érvelni nekik, semmivel nem tudod rávenni őket, hogy örömmel várják az évnyitót és felejtsék el végre a nyári izgalmakat. Olvasónaplókat íratsz velük, amiket átellenőrizhetsz és kicsit felidézheted a te olvasmányos élményeidet is az általánosból.

 

  • Te vagy az étel porciózás nagymestere.

Vasárnap este elő sem bukkansz a konyhából, mert előre elkészíted hétfőtől péntekig kicsi dobozokba a lurkók elemózsiáját. Minden napra más-más kaja és még desszertet is csempészel bele. A párodnak azonban minden héten elfelejtesz ebédet bekészíteni. (Ajánlatos meglepni őt a munkahelyén az ebédszünetben valami aprósággal!)

 

  • Lehet, hogy stréber voltál gimis korodban?

A fiad véletlenül elszólja magát, hogy pár nap múlva nagydolgozatot írnak töriből: te már rohansz is tankönyvboltba és a kötelező törikönyv mellé veszel még különféle munkafüzeteket és kiegészítő oktatólapokat, hogy igazán legyen miből felkészülni annak a drága gyermeknek!

  • Te vagy az iskolaigazgató rémálma

Ha bárki csak egy rossz szót szólt a gyerekedre vagy véletlenül kettes lett a fizika röpdogája, te már bent is csücsülsz az igazgató irodájában, hogy reklamálhass. Biztos, hogy a tanár magyarázta el bonyolultan a képleteket és nem a te egyetlen fiacskád focizott inkább a suli udvaron tanulás helyett!

 

Ha ezekből a pontokból legalább négy illik rád, valószínűleg te is túlbuzgó anya vagy!

Forrás / Fotó: www.bigstockphoto.com,