A boldogság jár Neked!

A boldogság jár Neked!

A reggeli kávé az egyik legjobb inspiráció ahhoz, hogy igazán nagy dolgokat hajts végre.

Például elhatározhatod, hogy teszel egy jelentős lépést a boldogságod felé! Egy zamatos fekete és a boldogság ragyogó ígérete – hmmm, hát kell ennél több egy tökéletesnek ígérkező naphoz?

Ha párkapcsolatban élsz, de egy ideje nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy az Neked és a lelkednek igazán fontos lenne, azaz nem békében, szeretetben és meghittségben telnek a mindennapok, elgondolkodhatnál azon, hogy talán épp itt az ideje, hogy változtass ezen. Hidd el, kora reggel, kedvenc kávédat szürcsölve még a megoldás is megérkezhet, gondolataid fókuszában megjelenhet az a képlet, mely a kapcsolat megoldásához vezethet.

Jó, ha tudod, a változás forrása mindig Te magad vagy, mástól nem várhatod, legyen szó életed bármely területéről, hogy rendezze a számodra kellemetlen szituációkat.

A párkapcsolatokra ez egyébként különösen igaz! Ha azt várod, hogy életed értelme a Te kedvedért vagy kívánságodra elkezd egyszer csak megváltozni, bizony, újra és újra csalódni fogsz. Hiszen ebben Őt is csak egy saját, belső elhatározás motiválhatja.
Ezért, ha valami Neked kényelmetlen, a Te feladatod, hogy komfortossá varázsoljad önmagad és ezzel mindkettőtök számára. A kérdés nem az, hogy lehetséges-e, hanem hogy van e Benned kellő szándék arra, hogy megtedd. Úgy is fogalmazhatnék, hogy ha valami nem megy, az nem azért van, mert tényleg nem tudod a módját, hogyan lehetne másként, hanem mert nem akarod. Nem nem tudsz valamit megtenni, legfeljebb csak nem akarsz! Ez lényeges különbség!

A szándékot egyébként bármi előhívhatja, kinek, milyen a vérmérséklete.

Viszont, ha túl sokáig ragadsz bele egy rosszul működő kapcsolatba, annak komoly veszélye van: megszokhatod a rosszat, aminek nyomán már fel sem fog tűnni, hogy milyen lehetne, ha problémák nélkül, kölcsönös kompromisszumok mentén, tiszta és őszinte szeretetben élnétek pároddal. Ezért fontos, hogy amikor először úgy érzed, valami nem stimmel, már akkor keress, kutass megoldásokat. Ehhez persze soha nincs későn, de minél előbb megpróbálod menteni a menthetőt, annál nagyobb esélyed lesz arra, hogy kisebb csalódással és kevesebb sérüléssel hagyd magad mögött a múltat.

Arról nem is beszélve, hogy ha korán kapcsolsz, akár még párkapcsolatodat is megmentheted. Hiszen ebben a fázisban még bármi lehetséges. E tekintetben is minden rajtad múlik és azon, hogy merre indulsz el döntéseddel. Aztán ehhez később nyilván a maga hozzá állásával becsatlakozhat párod is. Ha Veled halad a változás útján, van esélyetek egy magasabb szintre emelni kapcsolatotokat, ha nem, Te akkor is tovább haladhatsz. Ha jól megfigyeled, itt is külön-külön döntések vannak, melyek vagy egy „együtt szeretetben”, vagy egy „külön-külön, de boldogan” szituáiót kreálnak.

És még egy fontos dolog: ha valami nem jó, nem kell rögtön kidobni – és most itt nyilván nem a mindennapos használati tárgyakra gondolok. Igen-igen, a kapcsolatokkal is van úgy, hogy elromlanak, de egy kis tuninggal még javíthatók, csiszolhatók, helyrehozhatók. Érdemes ezt megpróbálni, mert különben ha elhamarkodottan cselekszel valami végérvényeset, mivel nem tudhatod, mi vár Rád a szingli létben, talán örökké bánni fogod döntésed.
Tudom, mindez nem is olyan könnyű, de mint fent említettem, egy csésze aromás fekete társaságában ízesebbnek tűnhetnek még a kissé kesernyés dolgaink is.

Szerző: Bús Tímea – párkapcsolati coach

www.49nap.hu

www.duals-tarskereses.hu

Képek forrása: www.bigstockphoto.com