Kávészörny a reggeli kávé-doppingban?

Kávészörny a reggeli kávé-doppingban?

Kávészörny a bögre aljáról

Te is imádod a kávét? Nem is kérdés! És a szörnyekkel mi a helyzet? Ettől a kávészörny után, soha többé nem fogsz úgy tekinteni a kávéra, mint azelőtt!

Nekem a szörnyekről a kisgyerekkori rémségek jutnak az eszembe, amik az ágyam alatt lapultak és csak arra vártak, hogy elaludjak, hogy előjöhessenek. Félelmetes, rusnya lények, karmokkal és éles fogakkal. Nem édesek, nem viccesek. Stefan Kuhnigk kávészörnyei azonban cukik, humorosak és művésziek. Hát szabad-e cukinak nevezni a nedűt? Oly sok jelzővel illettem, amióta megszerettem, de cukinak sosem tartottam. Bezzeg Stefan…

 

A napom el se indulhat egy csésze kávé nélkül. Mindent imádok rajta, benne. Imádom, ha habos, forró, hideg. Szeretem az illatát, a forró kávé tejes színét és ízét. Persze, ha késésben vagyok reggel és kapkodok, mert nincs időm rendesen elfogyasztani a reggelimet és meginni a tejeskávémat… na, jó arra azért mindig van időm. 🙂 De előfordult már, hogy kiöntöttem a drága feketét az asztalra. Olyankor káromkodom. Én kétbalkezes! Kárba veszett a nedű és még takaríthatok is. Ilyen az én formám… nem úgy, mint Stefannak, aki helyes kis szörnyeket lát a kávéfoltokban.

 

Mi születik egy kávéfoltból?

Bohémos, vidám kis rémségek, amik a cukiság tetőfokára hág. Mind ezt a reggeli kávéból! És minden egy kiömlő presszóval kezdődött. Ugyanis, a félrelöttyintett feketében, ami végigcsurgott az asztalon, egy művész meglátott egy szörnyecskét. Kicsit, és pocakosat. Aztán kettő lett belőle, három, utána meg csak úgy szaporodtak. Annyira megtetszett az alkotónak, hogy minden nap csinált egy szörnyet. Nem is gondoltam, de e véletlen folt-lényekből igazi kávéhírességek lettek és rajongó táborral rendelkeznek. A kis szörnyeknek saját instagramjuk és facebook oldaluk van. Hihetetlen!

A feketekávé hajnali gyors ébresztő funkcióját, most egy új oldaláról ismertem meg. A zamatos tejeskávét egyesek megisszák, míg mások ecsetet mártanak bele. De, szabad-e ezt a kotyogóssal? Talán egy igazi kávérajongó felhúzná magát, hogy azért ez még is csak sok! A reggeli kávét inni kéne, nem holmi pacákat gyártani belőle! De amikor olyan aranyosak…

Stefan közel 500 szörnyet készített, némelyikhez történetet is írt. És nem ő az egyetlen, aki a kotyogósból alkot. Egy indonéz művész is a feketét használja, hogy képeket fessen falevelekre. A kávé helyett, más ital szóba sem jöhet! A kávészörnyek magukért beszélnek.

 

[masterslider id=”30″]

 

Szerző: Porcza Bíborka

Képek forrása: www.bigstockphoto.com