Ötven plusszos bomba csaj vagyok, csúcs pasit akarok– Sajnos nem fog menni és ez gond!

bomba csaj

Ötven plusszos bomba csaj vagyok, csúcs pasit akarok– Sajnos nem fog menni és ez gond!

Tegnap egy ötvenes nővel találkoztam és a beszélgetésünk mélyen megérintett, s mikor ma reggel a szokásos, isteni feketémet kortyolgattam, eltűnődtem azon, hogy mennyire nincsenek is rendben a dolgok manapság a társkeresésben!

Az ismerkedés, legyen szó netről, vagy klasszikus irodáról, mint a miénk, nagyon nem könnyű terep. Ezt azért is állítom ilyen bizonyosan, mert több, mint 10 éve foglalkozom társkeresőkkel. Szinte azt lehet mondani, hogy minden korosztálynak nehéz az ismerkedés. Kinek ezért, kinek azért. A harmincas diplomás nőknek, mert kevesebb a diplomás férfi, a negyvenes korosztálynak, mert a negyvenes pasik nem feltétlen a saját korcsoportjukat keresik, bele-belekóstolnának az ifjabb harmincasokba is, akik viszont, pláne, ha még nincs gyermekük, elsősorban gyermektelen és fiatalabb partnerre vágynak. S az ötvenes korosztály sincs elkényeztetve sajnos jó hírekkel.

Az ötvenes nők ugyanis manapság korukat meghazudtolóan szépek, nagyon is dekoratívak, s így az elvárásaik is toronymagasan afelett vannak, ami a nagy (magyar) valóság férfifronton.

Az ötvenes nőknél korántsem érzékelhető ma már az „elnagymamásodás” témaköre, gyakran magam is meglepődve tapasztalom, hogy mennyire gyönyörű lehet egy nő ebben az életkorban is. És ne gondolj most mindenféle plasztikára, csodaszerre, mert a legtöbben nem élnek ezekkel. Egyszerűen csak pozitívan és jól állnak az élethez, lehetőség szerint egészségesen és sportosan élnek, valamint igen, ízig-vérig nők szeretnének maradni ameddig csak lehet. És ez bizony úgy tűnik, igen gyakran sikerül is.

Példaértékű, amit a nők e téren, mint változást véghez visznek. Már nem csak unokázásra vágynak, igenis szeretnék a női minőséget is élni és megélni ebben az életszakaszban is. Ha innen nézzük a dolgot, nincs gond ezzel.

De hol vannak ehhez a megfelelő férfiak?…

Ne érts félre, nem a férfiak ellen vagyok, kicsit sem jellemző rám, hogy pártoskodnék akár a társkereső irodámban, ezt a tagok is jól tudják, egyszerűen ez az igazság. A férfiak, ötven felett megközelítőleg sem képesek lépést tartani a korosztályukhoz tartozó nőkkel. Többségében kevésbé aktívak, kevésbé egészségesek és bizony az igényes külső is igen gyakran elmarad a megjelenésükből. Szoktam néha mosolyogni, amikor egy csinos, ötvenes nő regisztrál hozzánk, s megkérdezi:

De potenciális randevúpartnerének foga lesz, ugye?…

Szerencsére megnyugtathatom, hogy igen, lesz, mert a mi irodánkban mégiscsak igényes férfiak gyülekeznek, még az ötven, vagy hatvan pluszos korosztályból is.
De visszatérve a nehézségekre, sajnos az a gond az ötvenes nők társkeresésével, hogy mivel ha tényleg bombasztikusan festenek, elvárják, hogy partnerük is minimum Adonisz legyen.

Ilyenkor jönnek az elképzelések: Ne legyen pocakja, legyen haja, ugye az említett fogazat az persze alap, legyen munkája, célja, dinamizmusa, akarjon és szeressen élni, és persze tartsa a tempót velem, aki napi szinten sportolok, jövök-megyek és magam is élni és élvezni szeretném az életet.

 

Ugye érzed már, miért nem könnyű ez?…

Mert azok az ötvenes férfiak, akik mindezen elvárásoknak eleget tesznek, maguk is valóban kifejezetten vonzó, sármos megjelenésűek. Ahogy az ápolt, igényes ötvenes nők esetében, ők maguk is a maximumot nyújtják, már ami az életkorukat illeti. Csakhogy az a legfőbb probléma, hogy ha egy férfi igazán jól néz ki és különösen jók a lehetőségei is, akkor az életkora elkezd halványulni. Nem fontos a szebbik nem számára, még a fiatalabbaknak sem, mert van egy csomó más dolog, amiben igazán sokat tud nyújtani. Az ötvenes nők esetében azonban sajnos ez nem mondható el.

Hiába szépek, okosak, függetlenek és anyagilag is stabilak, életkoruk nem törpül el erényeik mellett. Mindig ott lesz, hogy ötössel kezdődik a történet, s azok a férfiak, akik ugyan körülményeiket tekintve nagyon is illenének hozzájuk, sajnos éppen ezért nem választják őket. Mert megtehetik, hogy a fiatalabb korosztály felé tekintgetnek.

Ezért van olyan sok ötvenes nő magányosan és egyedül, mert egyszerűen nem találnak megfelelő szintpartnert. A netes társkeresésben hétszeres az ötvenes nők fölénye a férfiak létszámához képest és sajnos nálunk is – bár nem ilyen mértékben – de ők vannak többen.

Ez a szomorú igazság és nagyon jó lenne, ha történne némi változás, mert kortól, nemtől függetlenül, mindenkinek jár, járna az a bizonyos boldogság!

Szerző: Bús Tímea,
életvezetési coach, párkapcsolati szakértő
A Duals Társkereső Iroda vezetője

www.duals-tarskereses.hu
www.bustimeacoach.hu

Forrás/ Fotó: pixabay.com/hu