Retró cuccok a strandon – menő vagy ciki?

Retró cuccok a strandon – menő vagy ciki?

Örök divat vagy már retró?

Vannak tárgyak, amik ha nem is örök életre, de hosszú évekig, akár évtizedekig szolgálnak bennünket. Mert megvesszük, de évente csak egy-két hétig használjuk őket, aztán szépen bedobozolva ott állnak, amíg jövőre újra elő nem vesszük. Így van ez a nyaralós, strandolós holmikkal is, amik sajnos jó, ha pár napra előkerülnek. Lehet, hogy kicsit divatjamúlt, de idénre még megteszi! Így lesz ezekből a tárgyakból észrevétlenül retró gyűjteményünk… Tarts egy kávészünetet és egy capuccinot kortyolgatva nézd meg velünk a kollekciónkat!

1. Fürdőruha

Egy tél alatt is sok minden történik. Például fogyhatunk. De még inkább valószínűbb, hogy hízunk. Több év alatt pedig egészen át tud alakulni a testünk. A fürdőruhánk meg marad akkora, amekkora volt. És elég ciki, ha először a strandon felvéve derül ki, hogy a megkötős bugyi a “kis testünkből” is kötözött sonkát csinál. Lássuk be, nem túl szexi… Feszengünk benne, hol erre húzzuk, hol arra, hogy a pőre négyzetcentiket kitakarja, amíg egyszercsak hallunk egy diszkrét reccsenést, amikor is az anyag feladja a harcot habtestünkkel szemben.

 

Na de azok sem sokkal szerencsésebbek, akik a diéta után kifogytak a fürdőcuccból és úszás közben egy tíz centivel utánuk “lobog” a vízben az anyag. A “partraszállás” után “esztétikus” látványról nem is beszélve… a csábítás garantált!

 

Ha viszont olyan szerencsés vagy, hogy húsz éve tartod a formád, akkor is érik már egy fürdőruhacsere, bármennyire is szexi modell volt az… az előző évezredben… Ma már kevésbé számít erotikusnak a hónaljig felhúzott alsórész.

2. Pénztárca

És mi az, ami kötelező kellék még rajtunk a Balatonban? Naaaa? Igen, eltaláltad, a nyakba akasztható hengeres pénztárca! 🙂 Bár a nagyméretű okostelefonoknak köszönhetően leáldozóban van – szerencsére – a karrierje.

3. Propelleres sapka

A gatyarohasztó, akarom mondani: kávépörkölő melegben a perzselő nap ellen tanácsos védekezni. Jó szolgálatot tesznek ilyenkor a szigorúan félig elkopott céges logóval ellátott baseball sapkák, de az igazán menők beépített ventillátorosat hordanak! Ebben igazán trendi a presszóban a jeges kávé kis napernyővel a tetején. 🙂

4. PVC táska

De lássuk még a kötelező parti kellékeket (ez némelyünknél partykellék is volt annó…). Hát milyen praktikus egy 100 % PVC-ből gyártott hatalmas – így a testedhez simulva annak a levegőhöz jutását teljesen megszüntető – átlátszó táska?! Így strand teljes közönsége láthatja az apa rántott húsos szendvicse mellett közvetlenül elhelyezkedő váltóbugyidat. Mondjuk te konkrétan fél órát kell, hogy kotorássz, mire megtalálod.

5. Műanyag szandál

Alap divatszabály, hogy a táska passzoljon a lábbelivel. Itt is van a tökéletes választás az előző tatyóhoz. Igazi szépség, ugye?

 

Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy mi ilyeneket soha, semmilyen körülmények között nem hordtunk. Na persze… 😀

Szerző: Morvai Linda www.konyhalal.cafeblog.hu

Képek forrása: www.bigstockphoto.com