Wake-up! Day 2017 – Öt motiváló dal, amit minden reggel meg kellene hallgatni

Wake-up! Day 2017 – Öt motiváló dal, amit minden reggel meg kellene hallgatni

A reggelek szerves része –természetesen a fogmosás mellett- a kávé és a zene. Fogalmazhatnánk úgy is, hogy e kettő kell nekünk, de vérmérsékletünknek megfelelően a reggeli éltető ital és a muzsika még kiegészíthető néhány teendővel. Összeszedtünk öt olyan motiváló, doppingoló dalt, amitől legalább annyira beindul az agyatok, mint egy rakétaüzemanyag-erősségű kávétól!

Öveket becsatolni, youtube-ot, Spotify-t, rádiót bekapcsolni, indul a motiváló ritmusszekció!

1.Road: Ne mondd!

Már nagyon régen elmúltak azok az idők, amikor egy-egy rockdal szövege csak a je-je-je-ből és hosszú (szekrény vagy falfejelős) headbangelésből állt. Szerencsére a Road zenekar gitárhúrtépő szólók mellett a dalszövegekre is nagy figyelmet fordít, a diszkográfiájuk olyan motiváló, az életről szóló, vagy éppen problémamegoldó szövegekből áll, amelyek bárkinek beindítanák a reggeli agyműködését. Fájhat, félhetsz, bőghetsz, de kelj fel, rázd meg magad, szívd fel magad, és MENJ TOVÁBB!

„Csak szívj! Szenvedj, ha élsz, küzdj,
hogyha fáj, harcolj, ha félsz!
Jól tudod mit ér el, aki letérdel,
és imát morzsol a kezével.
Ide más kell, ésszel, meg erővel.”

2. Hair: Good morning starshine

Roppant éles váltás a gitártépés után, de a Hair klasszikusa kihagyhatatlan, hogyha motivációról, és tenni akarásról beszélünk. Ebben a dalban megvan minden, ami egy tavaszi reggelhez kell: a napfény, a remény, és a fülbemászó dallam!

„Good morning starshine
You lead us along
My love and me as we sing
Our early morning singing song”

3.Van Morrison: Days like this

Vannak napok, amiket nem is tudunk másképpen címkézni, csak úgy, hogy „vannak ilyen napok is”. Van Morrison slágere, a Days like this pontosan erről szól: lesznek napok amikor esik, lesznek napok amikor nem lesz annyira jó, de ilyenkor érdemes szem előtt tartani, hogy bár volt rosszabb, akkor lett jobb!

„Well my mama told me there’ll be days like this
When you don’t need to worry there’ll be days like this
When no one’s in a hurry there’ll be days like this”

4.Christina Aguilera: Fighter

Igazán illetlen lett volna tőlünk, ha női előadó nélkül publikáljuk a motivációs lejátszási listánkat. Több, mint tíz éve robbant Christina Aguilera Fighter c. dala, amiben valljuk be őszintén, úgy szétrúgta a popbirodalom popsiját, ahogy nem szégyellte – és nem, nem volt szégyellős, sőt! Kemény volt, és harcos, erőteljes, motiváló a javából.

„’Cause it makes me that much stronger
Makes me work a little bit harder
It makes me that much wiser
So thanks for making me a fighter”

5.Ignite: Live for better days

Végül, de nem utolsó sorban a személyes kedvencem az Ignite zenekar Live for better days slágere. A zenekar frontembere a „magyarikai” Téglás Zoli minden magyar koncertjén elmondja a dal előtt, hogy az ember életében mindig van egy pillanat, amikor lezárja a múltat és úgy dönt, hogy ezentúl a jobb napokért, jobb napokat fog élni. Erről szól a dal: a múlt lezárásáról, és a szebb jövő reményéről.

„I wasn’t born a failure
No more living in regret
Stop feeling sorry for yourself

So I say goodnight
To dreams that won’t be realized
I can’t sleep with desperation by my side
As the memories start to fade
Now I live for better days”

 

 Forrás / Fotó: trendycover.com

szelencetitkok.blogspot.hu

www.facebook.hu/szelencetitkok