A VILÁG 5 LEGJOBB KÁVÉZÓJA? DE TÉNYLEG?

világ

A VILÁG 5 LEGJOBB KÁVÉZÓJA? DE TÉNYLEG?

A világ legjobb helyei, amit kávé imádóként nem hagyhatsz ki!

Legyen szó italról, nőkről, kávéról vagy más addiktív szerekről, rohanó világunkban a felhalmozódott függőségeinket a legkülönösebb körítések kíséretében igyekszünk megélni. Napjainkra már mindennek megvan a maga „kultúrája”, akárcsak a mesterségesen gyártott szabályszerűsége is. Bízunk abban, ahogy a kávé – amihez hozzá tartozik a világ kávézóinak látogatása – azon függőségek közé tartozik, melyek előrébb viszik a világot köszönhetően a felpörgött alkotóknak és nagy csésze feketéjüket szorongató elmélkedőknek. Összeszedtük nektek a szerintünk 5 legmenőbb európai kávézót, ahova halálod előtt egyszer tuti el kell menned.

5. Cafe Chris, Amsterdam

Ahány ember, annyi minden jut eszünkbe Amsterdammal kapcsolatban. Akiket az ördög már megkísértett, azok számára elsőre a marihuána, prostik és a Heineken ugrik be Amsterdam hallatán. A többiek pedig jó szívvel gondolnak a holland csokira, fapapucsra na meg a tulipánokra. Hogy tágítsuk az ismereteiteket, eláruljuk, Hollandia fővárosa nem csak a csontig lerágott jelzőkről híres. Hanem az 1624-ben alapított Cafe Chrisről, ami valóságos zarándokhellyé vált a kávéfüggők életében. Chris egy sötét kis ékszerdoboz Amsterdamban, berendezése bámulatos famunka. A Cafe Chris egy igazi csomópont a múlt és a jelen közt. Ha Amsterdamban jársz egy görbe hétvégén, ugorj be ide is!

 

4, Cafe Odeon, Zürich

A svájciakról jól tudjuk, hogy két bankszámla nyitása közben csokit esznek és az órájukat bámulják. Ez valahol érthető is, hiszen mindkét export termékük kivételesen jól teljesít, amióta csak világ a világ. Így ezekre méltán lehetnek büszkék, akárcsak titoktartási képességükre, amit minden hatéves megirigyelne. De ezeken túl mi van még Svájc és Zürich birtokában? Eláruljuk, a Cafe Odeon! Ez a csodás Art Deco stílusú kávézó Svájc egyik legfelkapottabb gyöngyszeme, ahol egykoron olyan neves személyek kávézgattak, mint Albert Einstein, James Joyce, Lenin na meg Picasso. És a következő Te lehetsz!

 

3. The Antico Caffe Greco Rome

Oké, ha Róma, akkor csupa nevezetesség és látnivaló ugrik be mindenki számára. A Trevi-kút, Colosseum, FC Róma és az a milliónyi tini modell, akit Berlusconi a partikon döngetett. Szerintetek ezek mellé lehet még dobni valamit? Hát, naná! Ha valaha jártál már Rómában, akkor tudod jól, hogy kávézóból annyi van, mint égen a csillag. A milliárdnyi koffeinbár közül talán a legkiemelkedőbb az „Antico”, már csak azért is mert ez Róma legrégebb óta üzemelő kávézója. Nem csak hajdanán volt népszerű csomópont a helyiek életében. Ha nyitott szemmel szürcsölöd itt a feketéd, könnyen láthatsz befolyásos politikusokat, művészeket és hírességeket, akik igyekeznek az itt eltöltött percekre eggyé válni a többi vendéggel.

 

2. Café New York, Budapest

Most mondhatod, hogy haza játszunk, de hidd el, hogy nem. A budapesti Café New Yorkot gyakran emlegetik úgy Európában, mint a világ egyik legvarázslatosabb kávézója. Ez a budapesti kávézó a helyiek és a turisták körében is népszerű, akárcsak a művészek körében. A század elején, ahogyan a legtöbb kávéház, úgy ez is kulturális tér volt. A különbség csupán annyi, hogy a gondos törődésnek köszönhetően napjainkig sikerült megőriznie varázslatos hangulatát. A pazar belső mesterien olvasztja egybe a klasszikus és modern megjelenést. Térj be egy kávéra, vagy egy könnyed ebédre! Garantáltan különleges élményben lesz részed!

 

1. Ágy, bárhol

Most mondhatod, hogy a legmenőbb helyek sorát még jócskán tudnád folytatni. De úgy döntöttünk, most bevisszük a kegyelemdöfést. Az általunk megszavazott helyet nem lehet überelni. A legmenőbb hely az nem más, mint egy jól sikerült randid ágya másnap reggel. Az idilli hangulatot csak az ronthatja el, ha nem emlékeztek egymás nevére és a randid instant kávéval kínál…

 

Forrás / Fotók: Bigstock.com