5 idegesítő vendég a kávézóban. Ki velük?

5 idegesítő vendég a kávézóban. Ki velük?

Avagy 5 olyan idegesítő vendég, aki garantáltan ki tudja vágni a biztosítékot

Álltál már a pult túloldalán? Én igen. És ezek szerint talán te is. Így tudni fogod, milyen az, amikor pokoli polkát jár ez az 5 idegesítő vendégtípus az idegeiden, amikor kerülget a stroke meg a libabőr, meg minden szörnyűséges ragály, ha csak a közelükbe kell menned. Ez az 5 sátáni vendég, akiket inkább leöntenél, semmint kiszolgálnál. De talán az is lehet, hogy pont te vagy az egyik ilyen idegesítő vendég! Gyorsan skubizd meg!

Ha a kávézóban nem a pult mögött, akkor előtte állsz. Vajon te az elszenvedő vagy, vagy az, aki a szenvedést okozza? A szegény szerencsétlen barista, vagy pincér(nő) vagy, vagy az 5 idegesítő vendég egyike? Csekkold a típusokat és megtudod!

  1. A nyomulós

Bár idegesítő, de legalább ártalmatlan. Általában. Ő legfeljebb azzal készíti ki a pultost vagy a felszolgálót, hogy mindenáron felakarja csípni. Ontja magából a bókokat, szexi macának, meg csibének hív, szinte könyörög a számáért, egy randiért vagy egyesek mindjárt egy csókért. Keresi a lehetőséget, hogyan csúsztassa a kezét a szoknya alá, a fenékre vagy mindjárt az intim területekre, miközben felszolgálják neki a hosszú kávéjukat Úgy néz rád, mint egy darab húsra, úgy bámulja az ember melleit, mintha röntgenlátása lenne.

  1. Az okoskodó

Ő az a vendég, aki még a szakképzett barista helyett is jobban tudja, hogyan kell elkészíteni a latte Machiattot. Egy élmény olyan ember kiszolgálni, aki instrukciókkal küldeti vissza a kávét, vagy még visszaáll a sorba, hogy közvetlenül a barista tudtára adhassa, hogy mosogatólevet főzött. Nem érdekli az sem, hogy feltartja a sort, vagy hogy leégeti a másikat, csak azért is elmondja a magáért. „Hogy tanulj belőle.” Mert ő „igazán nem kioktatni” akar. A jó nagy fenét nem! Ha peched van, akkor tényleg szaki – bár ez elég ritka eset – és akkor „jogosan” páváskodhat. Ám a legtöbb esetben csak önjelölt ínyencek, amatőr gasztrokirályok és királynők, azt a hiszik, mindent jobban tudnak.

  1. A kötekedő

Egy fokozattal rosszabb, mint az okoskodó. Míg az előbbi csak piszmog, és valószínűleg az egóját fitogtatja, meg egy hatalmas sznob, addig a kötekedő már tényleg szándékosan akarja bántani a másikat. És nem is feltétlenül a kávéba köt bele. Beleköt ő abba, hogy nem mosolyogtál, amikor felszolgáltad a kávét, nem kívántad neki, hogy egészségére, nincs sütike a kávéscsésze mellett. Nincs élére hajtogatva a szalvéta. Ha pedig elmerted követni a főbenjáró bűnt, hogy nem adtál vizet a presszóhoz, akkor egyenesen ízekre szed. Hogyha nagyon kiakar babrálni veled, mindjárt a felettesedért kiállt, nyilvánosan megaláz és panaszkönyvért rikácsol.

  1. A bunkó

Még egy fokozattal rosszabb, mint az előbbi és talán valahol ő a legrosszabb mindközül. Hiszen ő nem csak, hogy szánt szándékkal akar szívatni, de fájdalmat is akar okozni. Tipikus egoista, ’a ki ha én nem’, aki azt hiszi, bármit megtehet. Még ha valamit véletlenül is rontasz el, akkor is azt hiszi, hogy joga van megszégyeníteni. De az a „poén”, ha nem rontasz el semmit, ő akkor is fogást talál rajtad. Ott van a „Lassabban nem tudtad volna kihozni?” vagy „Tőlem ne is számíts borravalóra.” Ám ez még semmi. Akkor lépi át igazán a határt, amikor személyeskedni kezd és beleköt a ruhádba, „Hogy nézel ki? Neked ebben kell dolgozni?”, meg a „Vak vagy, nem látod, hogy beszélek?” és a „Már ilyen rusnya embereket is alkalmaznak itt?” Igen, valóban, kár, hogy nem teheted meg, hogy nyakon öntöd egy forró feketével, de szerencsére neked sem kell eltűrnöd mindent! Már ha persze van bátorságod kiállni magadért, mert azt is meg lehet érteni, hogy vannak bizonyos küllemű példányok, akikkel nem szívesen kerülne összetűzésbe az ember…

  1. A lenéző

Egyeseknek valamiért a pincér, a pincérnő, a barista nem ember. Robotok, rabszolgák, akiket le kell nézni, meg lehet alázni. Hiszenfizetsz a kávédért, egy szolgáltatásért, „jogod” van szóvá a nem tetszésedet, még akkor is ha a szerencsétlen mondjuk csak lassú. A lenéző bizony szeret a magas lovon ülni, lenézni a vendéglátóipar alkalmazottaira, amely szerinte nem szakma vagy pont azért vannak, hogy őt, a gazdagot, a diplomásat vagy a saját üzlettel rendelkezőt, egyszóval a nagyágyút kiszolgálja.

Szerző: Wadolowska Balogh Orsolya

Képek forrása: www.bigstockphoto.com