Muti a smoothie-d! Szuper nyári hűsítők!

Muti a smoothie-d! Szuper nyári hűsítők!

A smoothie-zók 5 típusa

Ha a reggeli kávédat helyettesíteni… miiiiii? HELYETTESÍTENI??? Na, szóval: ha a kávédat kiegészíteni (na, így már jobb!) szeretnéd, az egyik legjobb megoldás rá a smoothie. Megvan vele a napi természetes vitaminadagod, a reggeli szükséges folyadékbevitel és akár egy kisebb étkezést is kiválthatsz vele. Gyorsan elkészül, magaddal tudod vinni, finom és még a szemet is gyönyörködteti.

A smoothie-nak ezernyi változata van, a kedvelői közül ki erre, ki arra esküszik. Melyik a te smoothie-d?

  1. Az energiáért kiáltó

Van, aki a kávéból nyeri reggelente az energiát és egy csészényivel kihúzza ebédig-uzsonnáig. Ne utánozzátok, a szervezet működéséhez kell az egyenletes “ellátás”. Amit egyre többen egy-egy gazdag turmixszal teljesítenek a délelőtti órákban.

A gyümölcsökből válassz mindenképpen banánt, plusz jöhetnek hozzá tetszőleges idénygyümölcsök, mellé tegyél néhány kanál zabpelyhet, zabkorpát, darált diót, mandulát, hígítsd vízzel ízlés szerint és meglesz az a bizonyos “délig tartó lendület”.

  1. A nagyon zöld

Szerintem sokunkban kialakult gyerekkorunkban az a feltételes reflex, hogy ami zöld, az jó ízű nem lehet. Pedig igazán ízletes és ráadásul abszolút egészséges zöldturmixokat készíthetünk.

A zöld smoothiehoz tökéletes a bébispenót, a zellerszál és mellé semleges színű gyümölcsöket ajánlok, hogy az a harsogó szín megmaradjon. Aki – velem együtt – a zöldségeknek nem annyira barátja, az próbálja ki a kiwis smoothie-t, almával és/vagy banánnal keverve, isteni!

Ha megiszol egy pohár zöld löttyöt, már csak a tudattól is egészségesebbnek fogod érezni magad! 🙂

  1. A tökéletes hedonista smoothie-ja

A hedonista smoothie-zó fogja a legtrendibb színes kupakos, mintás szívószálas, füles befőttesüvegét. Beleönt egy réteg lila színű csodád. Az üveget ezután körberakja egyformákra szeletelt eperrel. Közé jöhet egy világos színű smoothie, óvatosan rátöltve, nehogy hiba csússzon a tökéletes műbe. A tetejét megszórja reszelt csokival, szeletelt mandulával, gyümölcsdarabokkal, már alig várja, hogy az első korty hűsítő ital végigcsússzon a torkán…

…de előbb csinál ezer fotót az Instagramra

…majd beledobja még a kimaradt fél kiló gyümölcsöt is, ami a fotón már nem mutatott volna jól, ledobja magát a kedvenc fotelébe, felteszi a lábát és élvezi az ízeket (és az életet).

  1. Az alkoholizáló

A smoothie egészséges. Nagyon egészséges.

Vajon akkor is, ha egy kis plusz “gyümölcs” kerül bele folyékony formában? Hááát… Azért egy-két cent ellen néhány nyári forró estén nem lenne kifogásunk, igazi papíresernyős long drinkeket varázsolhatunk magunknak és a vendégeinknek. Érdemes a gyümölcsök ízével harmonizáló vagy semleges ízű alkoholt választani hozzá, és persze ne ez domináljon.

  1. A kávés

Az igazi függő a kávé helyett fogyasztott smoothie-t is kávéval issza! Van, amiről nem tudunk, sőt, nem is akarunk lemondani. Még szerencse, hogy a Coffee Loverseknek is számtalan recept áll rendelkezésére. A legjobban talán a banános-csokis-zabpelyhes ízvilághoz passzol a kávé, de a smoothie azért is jó, mert minden csak rajtunk és az ízlésünkön múlik, úgy isszuk, ahogy mi szeretjük!

Melyik a te kedvenced?

Képek forrása: www.bigstockphoto.com

Szerző: Morvai Linda www.konyhalal.cafeblog.hu