Elnyúlva a kávés nyaralás csúcspontján

Elnyúlva a kávés nyaralás csúcspontján

Coffee Lovers nyaralusz, avagy ilyen egy KÁVÉs nyaralás

Hogyan indul egy Kávés nyaralás? Hogyan élvezzük a tikkasztóan forró nyarat? Külföldi úticélt célzunk, vagy belföldön örömködünk? Mit viszünk magunkkal? Leleplezzük magunkat, hogy minden vicces – és nem vicces – kávés történet a nyaralásról a Kávén fog kikötni? És a legfontosabb: végigisszuk a nyaralás során az összes kávézó itallapját? Néha, de hát nyár van!

#férjenbele, a képeinket pedig csekkolhatod a #kaveutazas alatt az Instagramon!

Elnyúlok a kellemesen kényelmetlen nyugágyban

Tűz a nap, a kezemben tartott könnyed limonádé történetét már a tizenkettedik oldalnál kitalálom. Mégis buzgón olvasom tovább, a többiek úgysem tudják majd meg, hogy bűn rossz ponyvát olvasok. Zúg a tenger, a kisgyerekek kagylót gyűjtenek a homokos tengerparton. A levegőben édeskés naptej illat leng, a távolban Téglás Zoli integet, A fejemben egy Wellhello dal szól újra meg újra – hello dallamtapadás!-, és földöntúli nyugalom. Bár egy kellemes partmenti kávézót még elviselne a lelkem.

  • Ki a napra! – hangzik az ukáz valahonnan a fejem fölül. Mire feltűnik, hogy ez bizony nem is nekem szólt, már sáskahadként röpdös körülöttem egy család, amelyik nem is a sajátom. Pápá kávés, lattes és jegeskávés képek, itt bizony kezdődik a tengerparti szociotréning!

 

Apuka kezében sörrel…

… orrán borgőzzel igazgatja a családot. Anyukának a napon a helye, hogy estére finom és ropogós piri-piri tyúk csirke váljon belőle, majd apuka segítségével a falatnyi bikinit még lejjebb húzza a hófehér bőrén.

A gyerekek már régen a tengerben civódnak a felfújható krokodilos úszógumin, mialatt apuka kezében újabb dobozos sör szisszen. Elismerően füttyögne anyukára, ha éppen nem lenne tele a szája komló és malátalével, és alaposan megregulázná a két istenátka kölyköt, ha közelebb lennének. Még két szisszenés és néhány tüdőkarcoló után a tenger felé veszi az irányt. Ingatag léptekkel oson a talpat égető homokban, miközben hangosan óbégat, hogy „Oh, szexuáld meg, hát ez éjjeli pillangó módra forró!”. Néhány cifra káromkodás és köpés után a tengerhez ér, fennhangon pocskondiázza (túl hideg, túl sós, túl hullámos). Hiányolja a balatoni lángost, majd a gyerekektől elmarva a krokodilos úszógumit elindul felfedezni a habokat. Az első hullám arcon csapja, mint engem anno a középiskolában a logaritmus (azóta sem tudok többet annál a viccnél, miszerint mire táncolnak a matektanárok? Logaritmusra!), és a tenger előbb megforgatva, majd megcsócsálva, néhány tengeri hínárral és tengerisünnel díszítve a parti homokba hányja.

Eldobom a könyvet 

A szöszi a barnával fog kikötni, miután a másik szöszi kidobta, mint apukát a tenger-, izgalmasabb az élő műsor, mint a fabatkát sem érő ponyva. Egy jó jegeskávé hiányzik még, hogy teljes legyen a komfortérzet. Apuka közben ismét próbálkozik, ám néhány méter után elnyeli őt a hullám, és a fogpasztamosolyú életmentőnek kell kihúznia apukát a gyilkos habok képzeletbeli karmai közül. (Apropó, én a parton fuldoklom, lenne szíves megmenteni?) Apuka krokodilba nagyot rúgva, cifra káromkodások közepette huppan le Piri Piri anyuka mellé, és hallani az újabb sör szisszenését, majd anyukát arrébb lökdösve az egy személyes nyugágyon terül el, mint aki jól végezte dolgát. Néhány perc múlva már csak a hortyogást hallani, a műsornak vége.

Nagyot sóhajtva nyúlok a ponyva után, a fejemben ismét egy könnyű nyári dallam, a szívemben béke, a lelkem egy hideg kávés élményre vagy fagylaltra vágyik, no meg az integetésre.

Képek forrása: www.bigstockphoto.com

http://szelencetitkok.blogspot.hu/

https://www.facebook.com/szelencetitkok/