Ha a kávé nő lenne #Melange

Ha a kávé nő lenne #Melange

Ha a kávé nő lenne…

Így nézne ki

Ha a melange nő lenne, 35 éves sznob lenne. Hatalmas kalapokat visel, aminek a karimája akkora, hogy alig fér be velük az ajtón. Mindig magassarkú cipőben jár, ami bőrből van. Több száz pár cipője van, a ruhatárában pedig csupa drága anyagból készült ruha található, amiket kifejezetten rá varrtak. Mosodába jár, ő maga nem mos. A melange soha nem ül le enni, mindig csak csipeget. Vékony testalkatú, de folyamatosan diétázik. Mozogni nem szeret, de tudja, hogy muszáj, ezért hetente kétszer eljár egy exkluzív edzőterembe. Itt leginkább fut, biciklizik, nem szereti megfogni a gépeket mások után.

Ilyen lenne a jelleme

A melange nem sokat mosolyog, ha szimpátiáját akarja jelezni, akkor is csak halványan egy félmosolyt ejt el. Nem nevet hangosan és nem eszik mások előtt. Ha bármivel megkínálják azt mondja: „Nem, köszönöm, tele vagyok”. A két kezét legtöbbször maga előtt tartja összefűzve, zárkózott jellem. Franciául folyékonyan beszél, latinul is jól tud, az angolt töri. Imád otthon ülve helyesírási és stilisztikai hibákat keresni az újságban. Könyvet olvas, újságot, tv-je nincs.

 

Ilyen egy napja

Nem szeret korán kelni, nem is teszi, 9-kor ébred. Zuhanyozik, majd fürdőköpenyben kávét készít magának. Csak kapszulás kávét fogyaszt, amit cukor nélkül, egy nagyon kevés tejjel iszik. Ezt a fajta kávét szereti és tetszik neki az eleganciája. Egy régi kávéscsészéért nyúl a polcra, kopott és csorba, de ezt szereti, antik bögre. Egyébként minden más is régi körülötte, egy nagy belmagasságú polgári házban él. A bútorai sötétek, a legtöbbjük fa, gyűlöli az új bútorokat, rosszul van tőlük.

Kávézás után

a fürdőbe megy újra, fontos számára a külseje, minden reggel ellenőrzi a szemöldökét, igazít rajta, aztán felviszi az arcápoló krémet. Óvatos és alapos, minden szarkaláb érdekli, ezeket alapozóval fedi el. Természetes hatású sminket visz fel. Egy pár szem müzlit csipeget állva, mellé felvág egy fél körtét reggelire, de ezt is állva eszi meg. Felöltözik, ma egy testhez simuló, fekete szaténruhát vesz fel, aminek a szabásvonala kiemeli vékony alakját. Egy barna stólával tompítja a ruha ünnepélyes hatását, amit a vállán átdobva visel. Órát tesz fel és egy ezüstláncot, ez a maximum mennyiségű ékszer, amit visel. A ruhához választ egy elegáns magassarkút, hiába fáj benne a lába, egész nap ezt fogja viselni. Elindul a munkahelyére.

Egy galériában dolgozik,

képek és egyéb régiségek megbecslésével foglalkozik. Csupán 11-kor nyitnak, így ráér. A melange sohasem siet, nem is tud, ő mindig pont időben érkezik. Nagyon odafigyel, hogy megjelenése, kisugárzása megkapó legyen. A munka számára nem napi robot, jól érzi magát a galéria falai között, egy kapszulás kávéfőzőt is hozott be magának, mert nem iszik másmilyen kávét, csak a kedvenc márkáját. A munkája leginkább abból áll, hogy a frissen bekerült régiségeket vizsgálja, de előfordul, hogy egy-egy vevővel is beszélnie kell, bár a vevők nem esnek be az utcáról, megbeszélt időpontra érkeznek mindig. Több visszatérő vendége van, akikkel jó, de felületes kapcsolatot ápol. Szereti a művészeteket, a festészetet és a komolyzenét. Ebédszünetet nem tart, bent eszik egy pár szem mandulát és kesudiót. Csak olyan dolgokat hajlandó megenni, amiket észrevétlenül tud elfogyasztani, gyűlöli a nagyon krémes, folyós ételeket.

Délután elfogyaszt egy újabb kávét.

Este 6-kor indul haza, lezuhanyozik, mert este színházba megy, A három nővért nézi meg egy családi baráttal. Nem munkakapcsolat ez, de a szigorúan vett barátság fogalmába nem fér bele. Csak általánosságokról és felületes témákról beszélgetnek mindig, a negatív dolgokat, rossz híreket nem beszélik meg. Meg persze az előadást kritizálják. Ez is a színház- és koncertlátogatásaik részét képezi, becsmérlik a színészek, a rendező, a díszlet és a zene minőségét. De mindig újra és újra elmennek. Hazaérve még olvas egy keveset, most éppen Esterházyt, de imád eredeti nyelven olvasni Beckett-tet, Descartes-ot, Voltaire-t, Montesquieu-t. Mire befejezi az olvasást, már éjfél is elmúlt, a fürdőbe megy, ahol alaposan megtisztítja az arcát, amire éjszakai krémet visz fel. Aludni tér és másnap reggel 9-kor minden kezdődik elölről.

 

Cover Photo by Gold Coast Media Lab Helensvale Library on Unsplash