Kávé és smink a fáradtság ellen! De segít?

Kávé és smink a fáradtság ellen! De segít?

Kávé vs. smink? Neked melyik jön be jobban?

Reggel, amint kipattan a szemed, az első szavad a kávé. Aztán meglátod a fejed a tükörben, és azonnal azt kiáltod: smink! Addig ki sem lépsz az utcára, még nem fedi egy kiló vakolat a karikáidat és a nyúzott arcodat. Még jó, hogy vannak ilyen szuper és jól bevált módszerek, amikhez fordulhatsz.

Néha, amikor reggel belenézel a tükörbe, szíved szerint tényleg felsikítanál, mert egy nyúzott, beesett szemű valaki néz vissza rád, akiről elképzelni sem tudod, hogyan került a fürdőszobádba. Ha még a reggeli lattét sem fogyasztottad el, talán körbe is nézel, hogy ki ez az arc, és hogyan jutott be a lakásba.

Tökéletes fedés

Szerencsére van két jó mód rá, hogy elfedhesd a fáradtságot: a jól bevált fekete ital és a tonnányi smink, amitől a nők a teljes átalakulást remélik.

Úgyhogy a reggeli rituálét nyisd meg egy ütős kotyogóssal, majd moss arcot hideg vízzel, végül pedig szervezz randevút a kencéiddel és a sminkecsettel. A reggeli arcápoló rutin beiktatásával egyébként is sokat tehetsz a bőröd szépségéért. Mármint nem csak aznap, hanem hosszútávon is.

Ne csak ébredés után mosd meg az arcod, hanem alvás előtt is. Fontos, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket a bőrödről. Érdemes a reggeli ital közben végigdörzsölni az arcod egy jégkockával, hogy frissebbnek és üdébbnek tűnjön a bőröd; így talán kevesebbet kell alapoznod is.

 

Ám a legtöbb harc nem is az arcunkkal van, hanem a puffadt szemekkel, mondjuk egy átbulizott vagy átdolgozott éjszaka után. A tippünk az, hogy mielőtt használnád a szem krémedet, tedd be pár percre a hűtőbe, hogy jól lehűljön, és csak utána vidd fel. Egy másik tipp, ha szereted a teát – főleg a zöldet vagy a feketét -, fogd a filtert, tedd be a hűtőbe, majd miután lehűlt, helyezd a szemedre legalább 5-10 percre.

Kávé tipp a szép arcért

keverj össze két evőkanál sima joghurtot egy evőkanál őrölt kávéval, és kend az arcodra. Hagyd rajta 15 percig, majd öblítsd le bő vízzel. A kávéban lévő koffein stimulálja a keringést, és sugárzóbbá teszi az arcod.

 

Egyébként imádom azokat a lányokat, akik felkelnek, és nincs szükségük egy egész reggeli procedúrára ahhoz, hogy vállalható fejet kreáljanak maguknak. Persze a jó genetikával nem lehet versenyezni, így marad az irigykedés. Nekik egy pohár jegeskávé is elég reggelente, hogy frissen és üdén libbenjenek ki az ajtón, míg mások egy kiló sminkkel is szörnyűnek találják magukat.

Érdemes egyébként a kevesebb néha több elvet alkalmazni a sminknél is, és a hangsúlyt vagy a szemekre vagy a szájra helyezni. Sokaknak egyébként sincs túl sok ideje reggel, így lerövidítik a folyamatot néhány apró trükkel.

A szemhéjpúder helyett például inkább használj egyszerűen szemceruzát: húzz egy vastagabb vonalat a szemhéjadra, majd az ujjaddal satírozd el. Ezzel a módszerrel nem kell időt pazarolnod arra, hogy eltűntesd a szemed alól a leszóródó púdert.

 

A szempillaspirállal sem érdemes órákat flörtölni, egyszerűen húzz néhány réteget a pillákra, majd pamutkendővel távolítsd el a felesleget, miután megszáradt. A korrektor is a barátod, hiszen még a szemöldököd vonalánál is használhatod, hogy élénkebb legyen a tekinteted.

Neked mennyi ideig tart a reggeli szépítkező hadművelet? A reggeli kávéra vagy a sminkre esküszöl inkább?

Képek forrása: www.bigstockphoto.com

Szerző: Írók között