Nyári sportok, ha már a kávé sem pörget

Nyári sportok, ha már a kávé sem pörget

Vizes VB után is érdemes felpezsdülni sportok mellett

Miközben nyár középén sokunk élvezettel követte a Vizes VB körüli hangulatot, talán többen kedvet is kaphattak a sportok nézésén felül magára a sportolásra is. Ehhez kapcsolódóan következzék pár jó tipp, mely nyári sportágokat próbáld ki akár még idén!

Nem pörget eléggé már a kávé sem? Vagy egyenesen unod a jó kis feketét, mint egyetlen adrenalinforrást? Esetleg konkrétan nem is szereted a kávézás szeánszait? Ha sportolásra adnád a fejed bizonyosan nem fogsz mellé. Ezt akár a következő bikinipróbád is bizonyíthatja néhány átsportolt nap után, mely akár az első lépcső is lehet az egészséges életmód felé. Vágjunk is bele!

  1. Vizes kalandokra fel!

Ha pedig a Vizes VB-t emlegettük akkor maradjunk is egyelőre a partvonalon túl. Miket próbáljatok ki a Balatonon két napozás között? Adott a vitorlázás, ami már önmagában is egy életérzést képvisel, vagy ha kisebb költségvetésben gondolkoztok egy kis kajakozás, vizibicikli is igencsak át tudja mozgatni az izmokat, ha ez a cél. Esetleg, ha Adria felé vettétek az irányt be lehetne szerezni egy szörfdeszkát is! Ennél talán még egyszerűbb megoldás egy banánnak nevezett kis vízieszköz, akár gumiból vagy műanyagból. Hozzákötve a motorcsónakhoz igazán vagány élmény rajta szelni a hullámokat a spanokkal! Visszaközeledve pedig kishazánkhoz akár a wakeboard-ozással is lehet egy kört tenni, ugyanis már a Budapest környéki és vidéki tavakon is nyitott a lehetőség erre! Csekkoljátok!

  1. Ki a partra!

Ha már végül partra szálltunk akkor a röplabda vagy a foci jutna elsőként mindenki eszébe, mint örökös bevett recept, nemde? Ám ezeken az alapvető csapatjátékokon kívül is akad számos izgalom a szemfülesebb keresgélők számára. Mint mondjuk a beachball, vagy ahogy az izreali tengerpartokon faütőkkel űzőtt labdajáték, mely a matkot névre hallgat.

Horvátország partjait járva pedig több helyen is felfigyeltem már a pétanque névre hallgató játék éppen zajló meccseire, melyek valóban igencsak pezsgőek és fordulatosak tudnak lenni. De természetesen ez csak egy közeli példa, ugyanis francia eredetű játékról van szó, ám sokfelé találkozni vele utcákon, tereken, mint akár olaszországi partok környékén.

Közelítsük azonban egy egyszerűbb oldalról is a szárazföldi terepet! Tulajdonképpen elegendő lehet az is, ha Ti magatok készültök fel előre egy-két hasznos eszközzel! Legyen az mondjuk egy gördeszka, egy pár görkori vagy éppen gyerekkori kedvencünkhöz visszanyúlva, két ütő tollaslabdával.

  1. Irány a levegő!

Biztos vagyok benne, hogy ha tengerpart felé vet az utatok akkor a lenyűgöző táj és egyéb látványosságok által adódó szépségekben is szívesen elgyönyörködnétek a szórakozás mellett. Tavaly számomra egyik legemlékezetesebb kalandom a levegőben telt Gozo sziget mellett, mely kiváló panorámát keretezett Málta köré. Egy motorcsónak húzta az ejtőernyős szerkezetet, amiben ültem és ehhez hasonló lehetőségek a legtöbb parton adottak igazából. Habár némileg csalás lenne a sportágak közé sorolni, de ettől függetlenül érdemes mérlegelni az ötletet, ha belefutnátok esetleg árusokba! Természetesen felmerül még a témakörben a siklóernyő, sárkányrepülő vagy akár extrémebb esetekben egyenesen az ejtőernyőzés, netán a bungee-jumping! Biztos megoldás a maximális adrenalinszint megdobására, ha nem segít már a koffein sem!

Tehát összességében ne habozzatok! Mindenféleképpen érdemes benevezni valamely sportágra, még akkor is ha „csupán“ egy tenisz- vagy focipályán fogtok kikötni! Egyrészt remek alkalom az ismerkedésre, hátha épp egy-két szexi ellenfélre akadtok a mezőnyben! Vagy szimplán pörgessétek fel együtt a napozást a kalóriák elleni harccal! Biztos vagyok benne, hogy a nyári fagyizást senki sem hagyná ki a hőségben, így nem árt néha lemozogni a pluszt, ugye?

Szerző: Gál Ágnes // Gál Ágnes Photography (www.facebook.com/galagnes.photography)

Képek forrása: www.bigstockphoto.com