Balaton, fesztiválok, kávé! Mindet kérjük!

Balaton, fesztiválok, kávé! Mindet kérjük!

Bulizzátok végig a nyarat a Balatonon! Kell hozzá egy jó kávé?

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én a Balaton partján a strandolás mellett gyakran vágyom egy kis pörgésre is. És hogy mitől indulok be igazán? A szemet gyönyörködtető kávékülönlegességektől, és a fesztiváloktól. Mindegyik fesztiválnak más és más a ritmusa és a lüktetése, így kedvem szerint váltogatom a kávékat is aszerint, hogy éppen hol bulizom. Kíváncsiak vagytok, merre milyen kávét innék az idei nyáron?

Plázs Siófok

Az idei strandszezon a Siófokon élők és az ide látogatók számára egyaránt sok meglepetést tartogat, hiszen a Plázs Siófok ismét megnyitja kapuit az Aranyparton. Nagyon szeretem az esti koncerteket, ilyenkor rendesen benne van a boogie a lábamban, de odavagyok azért is, ha egész nap a csodaszép fehér nyugágyakon süttethetem a hasam rákvörösre (mi másra?). Ehhez már csak egy izgalmas kávékülönlegesség hiányzik a kezembe, és a következő nettó három hónapra megvan a boldogság is. Egy vödörnyi ice cappuccino, vagy egy trendi Miami Beachi vaníliás latte pedig legalább annyira tűzbe hoz a Plázson, mint az idei szezonban várható adrenalinfokozó koncertek.

 

Everness

Az Everness Fesztivál merőben más, mint egy tipikus Balaton parti fesztivál. Ugyanis itt a zenén és a táncon kívül jóga (és más mozgásformák), meditáció, és előadások tarkítják a programot. A lelki, szellemi és testi feltöltődést olyan kávékülönlegességgel párosítnám, mint amilyen a rózsavízzel készített japán rózsakávé, a Shiroibara, vagy pedig a Mexikó egzotikus ízeit rejtő azték chili espresso. Képzeljétek csak el, milyen tökéletes elegyet alkotnak egymással egy kellemesen fárasztó jóga után!

Balaton Sound

A Balaton Sound az egyik legmegosztóbb fesztivál a fiatalok körében, én kimondottan szeretem a pörgését és az őrült hangulatát. Akárhonnan nézzük, a Sound nagy esemény, amiről sokan és sokáig beszélnek minden évben. Egy ilyen fesztiválhoz pedig nem passzol akármilyen instant lötty, ehhez egy igazi kávékülönlegesség dukál. Egy espresso limoncello sikkes választás lehet a nagy melegben az édes citromlikőrrel, de ha tartani szeretnétek az iramot a fellépőkkel és a változatos koncertek sokaságával, dobjatok be egy erős, testes olasz espressot, és irány a forgatag!

 

Babel Sound

Szerintetek milyen hiperszuper kávékülönlegesség illene leginkább a Plázson leégett, rákvörös hasamhoz, ha levezetésképpen ellátogatok a Babel Soundra Balatonboglárra? Mivel ez egy világzenei fesztivál, szerintem bármilyen! Ám ha egyszer előkapom a kis erszényem, hogy feléledjek egy jó feketétől, szívesen szürcsölnék egy hatalmas adag Costa Rica-i kókuszos macchiatot extra sok habbal, vagy egy tömény, sűrű örmény narancsos kávét is. Ha pedig valóban egy kávékülönlegességet szeretnék választani az alkalomhoz, itt van a pikáns almás-fahéjas, gyömbéres tejeskávé is a kívánságlistámon.

 

STRAND

Biztos vagyok benne, hogy az idei STRAND Fesztivál is ugyanolyan izgalmas lesz, mint a tavalyi, ezért ízletes jegeskávékkal turbóznám fel magam az augusztus végi „ereszd el a hajam” koncertek előtt. Olyan kávékülönlegességeket ölelnék keblemre legszívesebben, mint a lehengerlő diófagyis cappuccino, a huncut, cukorszirupos bajor jegeskávé, de nem mondanék nemet egy kókuszos kávé shake-re sem, az tuti. És hogy mi a helyzet az egyik legkedveltebb fesztivállal kávéfronton?

Tihanyi Levendulafesztivál

A Tihanyi Levendula Fesztivál és Levendula Hetek sem maradhatnak kávékülönlegesség nélkül, mint ahogyan én sem hagynám ki a rendezvényt semmi pénzért. Egy levendulás kávét, vagy egy szegfűszeges, gyömbéres tejeskávét bármikor bedöntenék a konty alá Tihanyban.

Ti hogy vagytok vele? Melyik balatoni fesztivált milyen kávékülönlegességgel tennétek felejthetetlenné?

Szerző: Kristóf Eszter/ napikincsek.blogspot.hu

Képek forrása: www.bigstockphoto.com