Menyasszörny a láthatáron! Megoldjuk?

Menyasszörny a láthatáron! Megoldjuk?

Avagy hogyan ne légy menyasszörny egy jó kávé segítségével.

Figyelem! Ezt a cikket csak azoknak a volt, leendő és jelenleg is menyasszony státuszban lévő nőknek ajánljuk, akik tudnak, vagy szeretnének néha nevetni magukon. Illetve azoknak a kedves olvasóknak is, akik csak kíváncsiak arra, milyen is egy igazi menyasszörny és hogyan lehet védekezni ellene.

Itt a nyár. A végtelen jegeskávézások, a kávé ízű fagyik, a strandolások és az esküvők szezonja. Ha most lesz az esküvőtök, vagy lehetőségetek volt végigkövetni egy közeli ismerősötök/barátnőtök esküvőjének szervezését, biztosan tudjátok, milyen is az ara-para. Jó buli az esküvőszervezés. Csak kiválasztjátok az esküvő témáját, kikülditek a meghívókat, pikk-pakk letesztelitek a menüt, leokézzátok a virágokat, és kész. A szervezés végén beültök egy kávézóba, és egy jófajta kávé mellett összeütögetitek a tenyereteket, hogy ez az, megcsináltátok. Aztán felébredtek az álmodozásból, és rájöttök, hogy mindenben le vagytok maradva.

Nézzetek szembe a katasztrófával

Nincs meg a ruha, a lábatokon már nem tetszik a cipő, és különben is be kell látnotok, hogy az utóbbi időben jobban hasonlítotok egy menyasszörnyre, mint egy menyasszonyra. Úgy ám. Ha a városban/faluban találkoztok egy ismerőssel, aki igyekszik rövidre zárni a beszélgetést veletek az esküvőről, mert nem hall mást, mint a hisztiteket. Ideje észbe kapni és önvizsgálatot tartani. Árulkodó jel lehet az is, ha a férjjelölt hirtelen sokkal több időt tölt a garázsban mikor elkezditek a mondókátokat, önként jelentkezik, hogy felássa a kertet, vagy akár hetedszer is visszamegy a boltba mindenféle hiszti nélkül egy kimondhatatlan nevű hajbalzsamért, tisztasági betétért, esetleg tamponért.

Sokféle kihívással néz szembe egy leendő házaspár az esküvőszervezés közben, de valljuk be, mi nők gyakran nagyobb részt vállalunk magunkra a teendők közül, így nem csoda, ha néha valami vagy valaki kiveri nálunk a biztosítékot. Persze ennek is vannak fokozatai. Amerikában komplett tévéműsorokat szánnak a menyasszonyörnyek világának bemutatására. Mikor először találkoztam ezzel a jelenséggel, nem győztem levegőért kapkodni, vagy legalábbis egy kávé után.

Igen. Vannak olyan helyzetek, amiken egy átlagos kávé már nem sokat segít, hanem egy sokkal erősebb, testesebb kávétestvérkére van szükség. Ha az elfogadható kategóriánál még nagyobb hisztit csaptok az esküvői előkészületek körül, akkor pedig érdemes beszereznetek egy bombabiztos kávé mentőövet is.

Kedves Menyasszörnyek! Ideje cselekedni!

Sokféleképpen változtathattok ezen a szörny állapoton, csak észre kell vennetek a lehetőségeket. Ha nagy kávéfogyasztók vagytok, és úgy érzitek, hogy nélküle nem bírjátok ki a nagy napot, de nem mertek belevágni egy kávé témájú esküvőbe, választhattok kicsit szolidabb megoldást is. Higgyétek el, sokkal könnyebben megy minden, ha nem toporzékoltok az esküvői szalon közepén amiatt, hogy egy terhes anyakocának is finomabb a derékvonala, mint nektek, vagy hogy jobban hullámzik rajtatok a háj, mint az Omszki-tó vize egy jet ski verseny közben. Nem szükséges hetvenedszerre is felhívni a cukrászdát a torta díszítése miatt, és valószínűleg az étterem sem túl boldog, ha a menü minden hozzávalójának beszerzési helyéről írásbeli tájékoztatást kértek. Mert az – ahogyan egy nagyon kedves barátnőm mondaná – „már nagyon hűha”.

Ha azt érzitek, hogy megkezdődik az átalakulásotok, üljetek be egy kávézóba. Nyomjatok be egy finom diétagyilkos sütit, vagy próbáljatok ki egy szemet gyönyörködtető kávékülönlegességet. Meglátjátok, hamar eltűnnek a felhők az égről. Rendelhettek a netről kávéhoz passzoló köszönőajándékokat, de akár fel is vehetitek ezeket a nászajándék listátokra, és így ti sem maradtok ki a jóból. Ugye, hogy máris sokkal jobb a helyzet?

Bár az esküvő után már nevetni fogtok a menyassszörny állapoton, törekedjetek mégis inkább a nyugis állapot megőrzésére. Így senki nem akar majd eltenni láb alól benneteket még a szertartás előtt. Mindent bele lányok, és kávéra fel!

Szerző: Kristóf Eszter/ napikincsek.blogspot.hu

Képek forrása: www.bigstockphoto.com