Azzal kávézz aki a jövőd, nem aki a múltad!

Azzal kávézz aki a jövőd, nem aki a múltad!

Kávézz minden ismerősöddel egyet!

A közösségi oldalakon mindenkinek több száz ismerőse van. De ha egyik ismerősöd a múltból felhívna, hogy gyere el, kávézz egyet velem, tudnál vele miről beszélgetni? Lenne közös témátok? Vagy a múlt maradjon múlt és inkább a jelenlegi ismerőseidre, jövőbeni kapcsolataidra koncentrálsz?

Biztosan vannak mindenkinek olyan facebookos ismerősei, akikkel nem szívesen találkozna már. Sőt, olyanok is, akiket meg sem ismerne, vagy azért, mert olyan régen találkoztak vagy csak simán virtuális az ismeretség. Sokan ezért nem is kedvelik már a legnagyobb közösségi oldalt, mert csak egy nagy adathalmaz az egész. Persze mindenki saját maga teszi olyanná a hírfolyamát, amilyen…

Ismeretlen ismerősök

Sokan bele is fáradnak abba, hogy nézzék az ismeretlen ismerőseik sokszor végtelen magamutogatását, semmitmondó bejegyzéseit vagy éppen szüntelen játékmeghívásait.

Így volt ezzel Matt Kulesza is. Az ausztrál férfinek már 1000-nél is több ismerőse volt, emiatt úgy érezte, hogy itt az ideje válogatni, szelektálni közülük és törölni jó néhányat. Azt találta ki, hogy mielőtt kitörölne valakit, felteszi magának a kérdést, hogy elmenne-e meginni vele egy kávét. Ha a saját válasza nem, akkor jöhet a virtuális szakítás. Végül aztán megvalósította ezt a valóságban is, ténylegesen összejött egy-egy kávézóban az ismerkedés az ismerőseivel, mindenkivel eltöltött néhány órát egy jó erős fekete mellett.

A találkozásokat dokumentálta is az 1000+ Coffees nevű Tumblr oldalán, mindenkivel készültek fotók, illetve elmeséli, hogy honnan és mióta ism

eri a másik embert, hány közös ismerősük van és persze a személyes találkozóról is ír.

„Nincs semmilyen mögöttes célja a projektnek, csak annyi, hogy érdekelnek az emberek, és időt akarok szánni arra, hogy megismerjem őket azon túl is, ahogy online reprezentálják magukat. Vissza akarom hozni a közösséget a közösségi médiába” – foglalta össze a kezdeteket Kulesza.

Reunion kávéval

Nem véletlenül lett a társuk a beszélgetésben a kávé (vagy éppen a tea). Szerinte teljesen más lesz így a beszélgetés, mintha egy füstös kocsma lenne a helyszín. Matt-et „a gátlásokat feloldó alkohol nélküli társalgás” érdekli. Ugye, hogy teljesen máshogy, másról beszélgetünk egy forró ital mellett és máshogy pár pohár sör mellett?

Persze sok idő mindenkivel találkozgatni, Matt úgy 3 évre saccolta, míg mindenkivel összejön a találkozó. Az sem akadály számára, hogy néhányan a világ másik felén élnek, hiszen imád utazni és ezt is egy jó oknak tartja, hogy meglátogasson vagy újra lásson egy-egy távoli országot.

Te mit gondolsz erről a „projektről”? Szívesen beszélgetnél minden ismerősöddel? Nekem van néhány olyan ember, akivel legalább 20 éve nem találkoztam, de a Facebook segítségével egy-egy dolog miatt újra felvettük a kapcsolatot. És meglepő, hogy korábban nagyjából semleges vagy éppen valami miatt nem feltétlenül pozitív emlékeket keltő emberekkel milyen jól megtaláltuk a kapcsolódási pontot, közös érdeklődés, hobbit, célt ennyi idő elteltével.

Szóval, én részben egyetértek a nyitókép tartalmával, azaz azzal kávézz, akivel közös a jövőd, nem pedig a múltad, mert nem a múlton kell rágódni, hanem a jövőt építeni. De a régi kapcsolatokból, barátságokból is lehet közös jövő. Most szólunk: legyen baráti találkozó, randi, flört vagy csábítás, a kávéfüggőség biztosan összehoz benneteket!

Házi feladat: hívd meg egyik olyan ismerődet kávézni, akivel nagyon régen találkoztál. Élvezd a társaságát! Ha van kedved, számolj be nekünk róla! 🙂

Szerző: Morvai Linda, www.konyhalal.cafeblog.hu

Képek forrása: www.bigstockphoto.com